Wie ben ik?

Rob Ontwerp Buro is Rob van Mourik. Sinds 1982 geef ik advies en begeleiding en ontwerp ik naar idee van de klant. Ik heb ruime ervaring in het ontwerpen en verbouwen van winkel- en woning & Jacht interieur. Bij grote en kleine bouwprojecten, denk hierbij aan uw Kantoor, Winkel of Yacht, controleer ik op fouten en rapporteer deze in overleg met de klant aan de bouwmaatschappij. Ik sta voor een eerlijk advies, ik zet mij in voor particulieren en bedrijven om geschillen op te lossen. Dat kan een simpele oplossing zijn waar een ander net aan voorbij gaat, maar ook ingewikkelde kwesties ga ik niet uit de weg. Ik ben 41 jaar werkzaam geweest bij de brandweer en ik heb in die tijd een groot aantal specialisaties verworven. Hierdoor kan ik u in veel verschillende situaties van een gedegen advies voorzien in brandschadeherstel en brandpreventie. Naast het oplossen van problemen probeer ik ook materialen uit die een fabrikant levert zodat ik zelf kan ondervinden of het product werkt zoals de fabrikant beweert, waardoor ik u een eerlijk advies kan geven. Jachtbouw en -verbouw is een van mijn specialiteiten. In 1972 bouwde ik mijn eerste schip, een Waarschip 900, waarna er nog vele volgden. Al meer dan 35 jaar is Rob Ontwerp Buro te vinden op de HISWA Amsterdam Boat Show om booteigenaars te adviseren bij hun project.

Wat doe ik?

In 1984 ronde ik mijn kunststofopleiding af. Hier heb ik de basis gelegd voor het werken met thermoharders, polimeren, polyesters en epoxy. In de jaren ‘80 gaf ik adviezen op het gebied van kunststoffen. In die tijd was een epoxy grindvloer een gewilde vloer voor in kantoor of woning. Een decennia later kwam het probleem van vergeling de hoek om kijken. Door deze omstandigheden heb ik veel ervaring opgedaan in het oplossen van dergelijke problemen met epoxy en andere kunststoffen. Mijn brede kennis op het gebied van kunststoffen is heel belangrijk in wat ik doe, bijvoorbeeld bij het conserveren van epoxy. Zo ook in de Jachtbouw, welke een geheel andere tak van de sport is. Bij het bouwen van een boot of Yacht krijg je te maken verschillende bemoeilijkende factoren zoals ruimtegebrek, onmogelijke hoeken, bekabeling en de vele moderne technische snufjes. hier en daar een jacuzzi behoren tot de mogelijkheden. Ook bij moderne kunstobjecten uit de jaren ‘60 (van onder andere Winiarski, Ad Dekkers, Panamarenco, Jea Dubuffet, Ad de Keijzer, Uli Pohl en Jan van Munster ) heb ik mijn deskundigheid op het gebied van werken met kunstharsen en versterkingsmaterialen kunnen toepassen. Tegenwoordig draag ik mijn kennis over aan de volgende generatie op scholen en kunstacademies ( Ambassadeur Nederlandse Vereniging voor Rubber en Kunststoffen). Hiernaast geef ik ook opleidingen aan particulieren en bedrijven in het veilig werken met kunststoffen. met Polyestercursus.com.

Naast dit alles ben ik ook voor een aantal bedrijven Aftersales om problemen op te lossen voor deze bedrijven. voor info kunt u een email zenden naar info@robontwerp.nl